Daglig huvudvärk på livstid?

Enligt neurologerna är det ”helt normalt” att jag ska ha huvudvärk dagligen, ofta flera gånger per dag trots att jag inte hade det lika mycket efter operationen som nu. Jag kan inte böja mig fram eller skaka på huvudet utan att det känns obehagligt, jag kan inte ens åka bil utan att det blir jobbigt när det skakar. Om jag diskar och tar i för mycket får jag ofta ont i huvudet och det räcker att gå till affären eller träffa flera personer på en gång i kanske en halvtimme innan huvudet lägger ner.

Jag hinner knappt leva längre eftersom jag måste sova så mycket, mycket mer än förr. Jag hinner inte med mina mejl, bloggen får mest korta inlägg då det tar mycket energi för mig att skriva och dessutom offrar jag hellre den lilla energin jag har till att umgås istället för att blogga. Ska det vara så här hela livet eller har hjärntröttheten bara bestämt sig för att jävlas extra mycket? Mitt bokskrivande får också lida, jag skriver bara några korta meningar kanske var tredje dag. Mer orkar jag inte eftersom hushållsarbetet kräver så mycket av mig dagligen. Det är ju uppgifter som återkommer varje dag så det är inget jag kan hinna klart. Kommer jag någonsin att hinna klart något alls?

Jag kanske får ta och börja använda mig av uttrycket ”Nu kommer den dagliga huvudvärken” istället för ”Nu kommer den dagliga nederbörden” som man troligtvis säger i England där det regnar så mycket!

// Polly

2 Comments on “Daglig huvudvärk på livstid?”

  1. Tråkigt. Hoppas att du blir bättre. Har också huvudvärk och yrsel ibland. Även trötthet som dock har blivit blivit märkbart bättre med åldern. Tidigare skulle jag t.ex. aldrig kunnat köra buss eller lastbil et.c. pga att jag nickade till så ofta. Personbil dock inga problem eftersom man kan stanna och ta pauser när det behövs. Mina problem är dock en struntsak jämfört med dina. När jag får huvudvärk hjälper oftast en smärtstillande tablett, dricka vatten och ta det lugnt en stund. Sen går det över. Du får väl googla och se om du kan hitta någon med liknande besvär som blivit bättre eller botad med någon metod din läkare inte känner till?

  2. Jag har ett märkligt problem som jag får då och så. Stora delar av mitt synfält försvinner i 20 minuter. Det kallas ögonmigrän och är tydligen ofarligt. Migrän fast utan huvudvärk. Men sen jag började äta B-12 vitaminer så får jag detta väldigt sällan 1-2 ggr/år bara. En chansning att B-12 vitaminer skulle kunna hjälpa? Anledningen att jag har B-12 brist kan bero på att jag slutat äta kött?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image