Båtutflykt på Kreta

På våra resor gör alltid mamma och jag en båtutflykt och senast på Kreta  blev det en till Kri-Kri ön som ligger precis utanför. Ön är ett naturreservat eftersom det lever en speciell typ av getter där, så man får bara åka runt den och på den här utflykten fick man både se ön och prova på att snorkla.

Jag misslyckades totalt med snorklingen för jag är inte riktigt säker på hur man ska göra. Det läckte tyvärr in vatten både i snorkeln och cyklopet, men lite fiskar under vattnet lyckades jag se. Simfötterna ratade jag direkt för de var så svåra att simma i. Nästa gång ska det gå bättre!
Man fick hoppa i vattnet direkt från båten, men hade inga andra badat så hade jag aldrig i livet vågat hoppa i eftersom jag har fobi för djupt vatten och allt som kan dölja sig där under. Jag fick en kallsup så fort jag hoppade i vattnet så det var inte trevligt med saltvatten i halsen och näsan.

Jag försökte snorkla upprepade gånger, men kunde bara hålla mig under vattnet några sekunder innan vatten läckte in, men det var skönt att bada åtminstone. Man fick även en gratis läsk eller öl på båten och den första personen som såg en get på Kri-Kri ön skulle få en dricka till. Getterna var jättesvåra att se.
När de andra slutade snorkla gav jag också upp och gick istället upp på båten igen för att kolla på fynden som guiden hade hittat under vattnet. Han hade med sig en bläckfisk upp som man gärna fick känna på, men han la den regelbundet i en låda med vatten så den hade nog inte ont av det. Jag har aldrig känt på en bläckfisk förut och den var riktigt mjuk. Sugpropparna sög sig fast hårt i huden. På bilderna ser bläckfisken ut som en del av mitt hår.

En rolig grej var att mamma och jag inte hade med oss badkläder till Chania där båten utgick ifrån och det var inte tänkt att vi skulle bada så vi gick och letade efter badkläder i massa souvenirbutiker innan båten gick. Har egentligen tillräckligt med badkläder, men det var det värt för att få prova på snorkling i Medelhavet.

Nästa gång mamma och jag ska iväg på en resa hade jag velat åka med Nettbuss till Göteborgs flygplats istället för den bussen vi brukar ta, för Nettbuss verkar bra mycket bättre med bekväma platser, wi-fi och eluttag. Det fanns inte på andra bussen och det är ju inte så lätt att roa sig på en buss med en urladdad mobil. Eftersom jag blir åksjuk på bussar måste jag lyssna på musik eller ljudböcker för att ha något att göra.

Tyvärr kör inte Nettbuss till Landvetter i Göteborg därifrån mamma och jag brukar åka, men det funkar ju bra att ta den bussen om vi åker från Arlanda någon gång istället.

// Polly

One Comment on “Båtutflykt på Kreta”

  1. Bläckfisk verkar läskigt. Håller du på med en ny tatuering på magen? Vad ska det bli för något? Har testat att dyka med snorkel och tuber. Tyckte väl inte om det så jättemycket. Tittar hellre på undervattenfilmer som andra tagit. Det finns en Ubåt i Stockholms skärgård med stora fönster. Ska försöka åka den någon gång. Sent på hösten ska visst sikten vara bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image