Tuss är sjuk

Min älsklings-Tuss som flyttade in hos mig och Patricia i juli 2011 har blivit plötsligt sjuk och måste avlivas. Tre kommer bli två och jag vet inte hur jag ska klara av den hemska känslan när hon somnar in i mitt knä och blir helt slapp i kroppen … 🙁

Tiden hos veterinären är redan bestämd och det känns riktigt jobbigt att veta hur många dagar kvar hon har att leva, att för varje sekund minskar vår tid tillsammans med kel och gos. Under helgen ska hon i alla fall få ha det bra och äta hur mycket gott hon vill. 

Tuss när hon flyttade in:

// Polly

17 svar på ”Tuss är sjuk”

  1. Oj. Inte alls kul. Vill inte ens tänka på när vårta husdjur går bort. Måste vara jätte jobbigt.

  2. Oj vad tråkigt! Går det inte att fixa med veterinärkost? Min hankatt har en del problem, men jag ger honom specialkost och mycket stimulans och han är snart 11. Jag siktar på att få upp honom till åtminstone 14 men helst 18. Min Tindra har inga kända problem förutom att lätt få tandsten och är nu 15. Borde nog lätt gå att få upp henne till minst 18 ifall inget oväntat inträffar. Hur gammal är hon? Ja man ska ju inte utsätta katter för levertransplantation i alla fall. Då är det bättre att de får somna. Hur gammal är hon? Jag kan be för henne och be en kyrka att ta upp det som böneämne. Böner har funkat på katter tidigare. ”Tror de” låter inte som något speciellt vetenskapligt utlåtande. Jag tycker att du ska gå till en till veterinär för en ”second opinion”. När jag var ung och bodde hemma avlivade min mamma och syster en ung fin katt pga en veterinär som var en klåpare. Jag lovar att jag idag vet mer om katter än vad han gjorde. Den avlivningen var 100% onödig.

    1. Levervärdena i blodproverna var så pass dåliga så det är garanterat levern som krånglar. En specialdiet hjälper ju inte mycket eftersom hon har slutat äta och är totalt utmärglad. Hon är dödssjuk som de sa men de vet inte exakt vilken typ av sjukdom. En diet skulle bara förlänga lidandet som det sa.
      // Polly

      1. Vad sorgligt. Hur gammal blev hon? Hoppas hon får det bra i katthimlen. Synd att jag aldrig fick träffa henne 🙁

          1. Jag vet. Funderade på vilket tempus jag skulle använda. ”Blir” eller ”är”? Ber inatt igen, så får du väl se om hon börjar äta och bete sig mer normalt.

          2. Jag tror tyvärr inte det för jag är inte kristen.
            // Polly

          3. Har du sett någon förändring? Att hon börjar äta och vara piggare? När en kyrka bad för en annan katt till en som inte var kristen, så blev den nästan mirakulöst bättre. Njurarna hade kollapsat pga sen behandlad urinsten. Jag utgick från att den inte levde längre när jag kontaktade ägarens dotter, men den hade svarat jättebra på behandlingen och blivit helt frisk under natten innan avlivning. Kan inte lova något, men skulle vara kul om hon i alla fall kunde få 3 meningsfulla år till. Katter är dumma för de försöker dölja att de är sjuka. Därför kan det gå långt innan man upptäcker det och då kan det vara försent att göra något. Leta efter tecken på förbättring imorgon, annars får du väl ge henne sprutan och hoppas att inte Patricia blir deprimerad.

          4. Hur har det gått? Oroas för att jag en dag kommer bli tvungen att fatta detta beslut själv och hur den kvarvarande katten kommer ta det. Tindra är ganska självständig, men Kalle har aldrig någonsin varit lämnad ensam utan katt eller annan människa. Mina bägge hamstrar löste problemet åt mig genom att krypa upp i min hand och somna in. Märkligt för honan var inte ens handtam. Bägge uppnådde normal livslängd, så borde egentligen inte vara så mycket att sörja. Men katter får man ju en mycket starkare anknytning till.

          5. Det är idag det kommer hända och det kommer kännas för jävligt. Men veterinärerna sa själva att det inte går att vänta för länge utan att göra något för eftersom hon inte äter någon riktig mat längre blir hon slöare och svagare sen är hon antagligen öm.
            // Polly

  3. Om hon är under 14 (Katter är byggda för att bli minst 14) borde du gå till en annan veterinär som kanske kan ge en mer exakt diagnos. Man blir lite orolig när de säger ”Tror de”. Många veterinärer är inte så kunniga om katter utan är mest intresserade av hundar. I kattgrupper på facebook har jag läst många exempel på detta.

    1. Veterinärerna jag gick till är specialinriktade på hundar och katter.
      // Polly

      1. Raskatter har oftare defekter på sina inre organ än bondkatter. Antar att hon har raskattgener pga sin päls. Min Kalle är 50% helig birma och har inte dom allra bästa njurvärdena. Hoppas i alla fall att jag får upp honom i åtminstone 14 så får jag vara nöjd. Jag leker med honom uppemot 4 timmar varje dag. Jag vet att det är extremt för en innekatt, men om jag inte gjorde det hade han kanske inte levt längre. 2011 trodde jag att han inte skulle bli mer än 7 år. Men veterinärfoder och massor av stimulans har gjort att han verkar må hur bra som helst. Blir 11 i augusti. Tindra är som sagt 15. Lite problem med lederna är väl det enda. Hon får glukosamin (billigt på ICA) och plaque off mot tandsten.

  4. Min Tindra tog jag mer eller mindre med våld från tidigare ägaren när hon skulle avlivas. (Då 1 år och 3 månader gammal) Tid var bokad. Tidigare ägare hade problem med att Tindra skvätte och trodde inte att det gick att få stopp på det. Men det gick visst. Kalle skulle avlivats nästa dag eftersom ägaren inte trodde att det gick att sälja svarta kattungar. Bägge mina katter är därmed räddade från avlivning och har fått långa och relativt stimulerande liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image