Restips: Rhodos

Vill du resa någonstans men vet inte vart? Då kanske den grekiska ön Rhodos kan vara något. Där skulle jag åtminstone aldrig ha tråkigt, för det är hur fint som helst och det finns massor att upptäcka. Några tips på sevärdheter och upplevelser:

– Byn Lindos där det bland annat finns gränder, en ruin av ett tempel som är cirka 4000 år gammalt och en Akropolisklippa.

– Tsambika-stranden där vattnet är grunt och snabbt blir varmt på våren. Perfekt för de som inte vill bada om det är för kallt. På Tsambaki-stranden finns det ett stort utbud av vattensporter och en enkel matservering.

– Anthony Quinn-stranden som är döpt efter en skådespelare efter att en film spelats in där. Stranden har många klippor och passar perfekt för den som vill snorkla.

– Fjärilsdalen i Petaloudes som varje år under sensommaren besöks av ett tusentals fjärilar som parar sig.

– Vattenlandet Sun Palace nära Faliraki-stranden där jag skulle trivas som en galning. I Sun Palace finns en mängd olika vattenattraktioner, konstgjorda floder, vattenrutschkanor och piratskepp. Bara att titta på bilden gör mig sugen på en tripp dit.

– Hamnen i Symi, Rhodos närmsta grannö där det finns färgglada villor och palats från 1800-talet, många av dem är övergivna.

– Rhodos längstra strand som finns vid turistorterna Kolymbia och Afandou.

– Ellistranden i Rhodos stad där vattnet snabbt blir djupt, vilket är bra för dem som vill doppa sig fort. Ellistranden är väldigt enkel att ta sig till då den ligger mitt i stan och passar perfekt om man vill ha nära till stranden utan att behöva ta någon taxi eller liknande.

– Orca glasbottenbåt, som har ett av de största glasgolven som finns bland liknande båtar och mäter 2×3 meter. Perfekt för dig som vill se undervattenslivet i Rhodos kust utan att behöva dyka.

–  Rhodos Aquarium där det går att kolla på bläckfiskar, sköldpaddor och fiskar.

Bilderna i detta inlägg är lånade från TUI och Apollo och inlägget är sponsrat.
// Polly 

3 Comments on “Restips: Rhodos”

  1. Rhodos stad är intressant också. Hela staden var en av medeltidens mest svårintagliga fästningar. Har inte varit där med skulle gärna vilja åka dit. Kanske med dig någon gång? Jag vet när man hittar bra priser!

      • Ganska många men inte så mycket i Grekland. Kos och Egina är de enda semesterställen jag varit på i Grekland. Sen har jag varit i Aten 2 gånger och i Olympia 1 gång. Min syster åker till Grekland varje sommar numera. Hon brukar hyra ett helt hus någon stans och ta med barnen och pojkvännen (hon är med för tillfället). Så om du vill resa mer till Grekland så har du kanske resesällskap ordnat 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image