Ofattbar tortyr

Kylan tränger sig på, gör så att benen känns som två stela istappar. Så slår värmen i affären emot en och det dröjer bara några sekunder innan det blir outhärdligt varmt. Svetten börjar rinna, du undrar vad du har gett dig in på. Folk trängs i alla håll och kanter, främst i köerna. Du sicksackar dig fram bland de välfyllda butikshyllorna, vrider och vänder på alla varor du tycks finna något intresse i, men till ingen nytta. Priserna är osams med din plånbok. Du letar bland kläder, bläddrar bland klädesplagg som hänger tätt intill varandra på galgar, och när du väl ska dra fram ett plagg för att syna det bättre, fastnar galgen i en annan och allt faller i golvet.
Du suckar, svettas, undrar vad du har gett dig in på. Ryggen värker, fötterna värker, och du längtar redan ut till kylan. Du försöker hitta julklappar dagen innan julafton och det är vansinne, totalt vansinne.
När är det över?

9 Comments on “Ofattbar tortyr”

 1. Har inte köpt en enda julklapp i år och kommer nog inte få någon heller. Sa till mamma att hon kunde köpa ett presentkort på Kjell&Co, men hon trodde inte hon skulle hinna och hade ont om pengar så det blir nog inget. Syskonbarnen är bortresta så dem kommer jag inte få träffa. Faktiskt skönt att slippa jäkta runt i trängseln och köpa saker som kanske ändå inte kommer att användas. Blir det lite pengar över när jag betalt räkningarna ska jag försöka skicka iväg lite till ett katthem och kanske något annat också. Ska kolla på den där Ebolainsamlingen du skrev om.

  • Dina syskonbarn är nog ändå för små för att uppskatta ”alternativ jul”, så de är säkert glada över att du utsatte dig för detta. Nästa år kanske du ska kolla om vad som går att handla på nätet, så slipper du springa runt i butiker när det är som mest folk och kaos i dem.

   • Jag hade redan gjort den lätta delen, så det var den svåra jag hade kvar. Och har inte haft tid.
    // Polly

    • Jag lider med dig. Trängseln och hysterin i butikerna strax innan jul tycker jag också är jobbigt. Sen händerna fulla med kassar med massor av saker samtidigt. Kanske någon vara som inte blivit ordentligt avlarmad också så det piper varje gång man går in och ur butiker. Jag skippar mellandagsrean också. Men ska kolla i 2 musikaffärer i alla fall under helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image