18 Comments on “En överraskning till er:”

  1. Väldigt stor för att vara Sverige och november! Kan vara till för att mata ut tråden också. Finns nog inga giftiga spindlar i Sverige, men de kan följa med i fruktlådor. Tror det finns 5 arter som har så starkt gift att de kan döda en människa. Risken är liten att en sån följer med i en bananlåda och sticker en i Sverige. Vore jag dig skulle jag ta reda på vad det är för art och om den kan vara farlig. Är dom ofarliga ska man inte döda spindlar, för dom äter ju skadeinsekter.

    • Luffarspindel. Men för det mesta är bett ofarliga för människan. Den hör inte hemma i Sveriges fauna, så egentligen borde du ta kål på den eller ringa någon som kan göra det åt dig ifall du inte klarar själv.

          • Kan inte säga säkert, men nu lutar jag mer åt att det är en husspindel. De är väldigt lika varandra

          • Bra, jag har kanske skrämt upp dig i onödan. Kan vara en ofarlig husspindel. Kanske du kan fråga någon som vet bättre? Men tågen mellan Köpenhamn och Stockholm går ju förbi Nässjö. Den giftiga Luffarspindeln skulle kunna ha liftat med tåget från Danmark.

          • Den borde ha fryst ihjäl innan den kunnat ta sig från stationen bort hit.
            // Polly

  2. Om det är en hus-spindel eller annan spindel som hör hemma i Svenska faunan, så ska man såklart undvika att ta kål på dem, för de gör nytta! Men tycker man att dom är otäcka kan man ju flytta dem. Fast nu vet jag ju att du gillar dem 🙂

      • Man ska aldrig döda ett djur i onödan i alla fall. Och om man måste ska man undvika att plåga det. Mygg och fästingar är ju inte så roliga att få på sig direkt.

          • Om myggorna redan har stuckit igenom huden kan det vara bra att låta den suga klart, eftersom de då hinner suga tillbaka det mesta av den substans som orsakar myggbettet. Men om man blir attackerad av en svärm med översvämningsmyggor så vill man nog vifta bort så många som möjligt tills man satt sig i säkerhet.

  3. VILL UPPLYSA OM ATT LUFFARSPINDEL ÄR FARLIG!
    Jag blev biten för ca tre veckor sedan, i Sverige, hela handen svullnade upp och långfingret som betet sitter i blev alldeles lila. Åkte in akut till sjukhuset och fick remiss till handkirurgen. Antibiotika hjälpte inte. Det hela slutade med att jag blev inlagd med två operationer. De fick skära upp och spola bort giftet.

    Spindlar injicerar vid bettet nedbrytande enzymer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image