Har jag ADHD?

Jag har många gånger trott att jag har ADHD, och idag är inget undantag. Igår köpte jag ett par helt nya hörlurar då de andra gått sönder, och jag hann använda dem två gånger innan jag … slarvade bort dem! Jag minns när jag använde dem sist, men inte var jag la dem och det är så typiskt mig. Dessutom har jag svårt att sitta still utan att få göra något annat under tiden, jag blir lätt rastlös och är lättdistraherad och otålig. Jag vill oftast att saker och ting ska ske på en gång, och jag tar många förhastade beslut innan jag först tänker igenom konsekvenserna. Jag stör mig på ljud runt omkring mig, har svårt att sluta prata (med folk jag känner) och har svårt för att vänta på min tur när någon annan börjar prata före mig. Jag påbörjar en massa grejer för att sedan inte slutföra alla, jag har för mycket tankar i huvudet för det och tycker det är svårt att enbart fokusera på en enda sak.
Vad tror ni, enbart genom att läsa denna text? Har jag ADHD eller kan man ändå ha svårigheter med alla dessa grejer? :O
// Polly

11 Comments on “Har jag ADHD?”

  1. Hej Polly ! Jag känner igen mig i mycket av det du skrivit . Dösnack i telefon avskyr jag som t . ex . Men du vet ju att jag lever med min totala motsats . Så det där om att ” lika barn leker bäst ” tror jag inte på .Tvärtom , man kompletterar varandra . Vi har då gjort det under en massa herrans år nu , men det måste finnas respekt också . .
    Men nu på gamledagar har jag blivit som min pappa . Jag har fått stora problem med att bli upprörd . Jag klarar det inte .
    Du ska veta att vi beundrar din ärlighet och framemotanda och det behövs såna som du . Du gör skillnad . Lycka till i fortsättningen mormor och morfar <3

  2. hej! bra blogg du har, verkligen. började tro att jag hade adhd, men tydligen inte enligt ett psykologiskt test. gjorde en sådan utredning i samband med en annan utredning och fick senare veta att det jag lider av är bipolaritet och inget annat enligt bedömning. Samsjuklighet är rätt vanligt så bra att kolla upp det. Adhd- symtom i olika grad är nog vanligt tillsammans med vissa psykiatriska diagnoser och funktionsnedsättningar. I mitt fall kan sådana symtom finnas om jag inte mår bra och är i balans, dvs har ett skov. påbörja massa och inte avsluta är du inte ensam om, men du tycks ju fått gjort mycket bra saker som du slutfört^^ Det krävs verkligen en funktionsnedsättning pga adhd- symtomen för att få diagnosen. känner igen det du beskriver och tror inte att du har det heller, men man vet aldrig om man inte undersökt saken, och adhd kan ju också vara bra på något sätt! 🙂

    • Det vet jag 🙂 Men jag har ju a-typisk autism, så det kanske är därför. Ja, jag har faktiskt fått en hel del gjort 😀 Kul att du gillar min blogg.
      // Polly

  3. Det är mkt möjligt att du har adhd också, vanligare med dubbeldiagnos än vad man tidigare trott, men det kan också bara vara hjärntrötthet, dvs hjärnan har så mkt att jobba med pga autismen och så, så den inte orkar vara strukturerad och lugn. adhd-symptom (röriga tankar och rastlöshet etc) och minnessvårigheter är väldigt vanligt vid tex utbrändhet, vilket ju är en extrem form av hjärntrötthet. Annars så är det ju så, som nån annan skrev ovan, symptomen på diagnoserna går ju ihop lite, för att få rätt diagnos krävs en ordentlig utredning. Jag hade tex psykolog som trodde jag var bipolär, fast jag trodde inte det själv för jag har vänner som har det och jag kände inte alls som dem och var helt övertygad om att det var adhd, men vidare utredning visade att det var asperger och adhd. Men frågan är snarare om du behöver fler diagnoser, det är ju bara om tex medicinering kan hjälpa isf, och medicin hjälper inte ens alla med adhd, så… Eller om du behöver det för intyg till myndigheter, eller så… Men känner du att du verkligen vill veta och det är värt det, då tycker jag du ska försöka få till en ny neuropsyk-utredning, annars kan du ju läsa på lite om vad som kan funka för att hantera just de svårigheter som kommer med adhd, finns ju hjälpmedel som kan underlätta vissa av problemen, du har ingen arbetsterapeut att prata med tex?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image