Femte dagen på Teneriffa, trettonde december

Det blev en trevlig bussutflykt den trettonde december, något som mamma och jag inte har gjort förut på resor. Vi har alltid arrangerat våra utflykter själva, men det var mycket smidigare att få allting serverat. Inte riktigt lika billigt kanske däremot. Utflykten vi gjorde hade flera trevliga stopp. Vi åkte riktigt tidigt på morgonen och första stoppet var ett café och en butik som låg på vägen upp mot vulkanen Teide.

Det var riktigt kallt när man kom ur bussen och väldigt dimmigt. Mamma och jag köpte frukost på caféet eftersom mackorna var slut i automaten på hotellet. Jag hann inte äta upp mackan innan vi skulle åka vidare så jag smygåt lite i bussen där man egentligen inte fick äta. Bussen fortsatte köra uppför de branta serpentinvägarna och tillslut var all dimma borta och det var molnfri himmel och sol när vi nådde Teide. Inte toppen på Teide alltså då liften dit var avstängd. Uppe vid Teide var det riktigt kallt om man jämförde med städerna längre ner. Vi hade behövt mycket mer kläder och jag hade velat ha vantar.

Efter en fototur åkte bussen vidare. Den gjorde ett kort stopp längre bort där man kunde ana konturerna av grannön La Gomera och så gjorde bussen ett stopp intill en av serpentinvägarna så att man kunde se på utsikten och köpa rostade kastanjer.


Nästa stopp på turen var den lilla byn Masca som ligger så avlägset att den var oupptäckt av Teneriffas andra invånare ett bra tag för längesen. Det fanns inte ens några vägar då så att de som bodde i byn kunde nå resten av ön. I Masca var det lunchpaus men mamma och jag fikade bara.


Efter byn Masca åkte vi till stan Garachico som hade lavabassänger och där fick man gå omkring en stund innan bussen gjorde det sista stoppet vid ett drakblodsträd som var flera hundra år gammalt. Det var en rolig och intressant resa med många trevliga stopp. Jag gissar på att mamma och jag kommer bli besatta av arrangerade bussresor efter det här!// Polly

Ett svar på ”Femte dagen på Teneriffa, trettonde december”

  1. När jag var på Teneriffa gjorde jag en busstur för att åka upp på Teide ock kolla vulkanlandskapet. Tyvärr stängde liften mitt framför näsan på oss pga hård vind. Nästa dag hyrde jag en bil och körde dit själv men även då stängde liften mitt framför näsan. Mycket irriterande. Dom sa att man kunde gå upp och ner själv med att det i så fall tar en hel dag och man måste ha dricka och mat med sig för att orka. Allra högsta delen är dock stängd för allmänheten men det visste du säkert. Jag hade inte den utrustning och tid som behövdes annars skulle jag nog gått upp själv. Istället körde jag runt ön och kollade på egen hand. Sen köpte jag en utflykt på en exklusiv segelbåt (katamaran). Samma skit där. Just den dagen blåste det inte alls så den körde på motor hela tiden. Jag gillar ju att segla men har inte gjort det på evigheter. Men kanske kommer jag åka dit någon mer gång och göra nytt försök? Min mamma och hennes man har börjat åka 2 veckor till Teneriffa och bo på samma hotell varje år samma vecka mellan januari och februari nu. Typiskt pensionärsbeteenden. Kanske kan jag åka med dom någon gång när jag inte längre har katt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image