Ett besök i turistorten, Playa del Ingles

Efter tre enbart mulna, men milda dagar i Las Palmas med bland annat en kort regnskur så åkte mamma och jag buss till turistorten Playa del Ingles och vi ångrade att vi inte hade gjort det tidigare eftersom det var så varmt där. Medan vi åkte bussen dit skingrades de gråa molnen bit för bit tills det blev helt molnfritt. Det var underbart väder. 

Det som var negativt var att det bara är en uppbyggd turistort där allt är fejk, vilket inte passar mamma och mig som gillar att upptäcka saker. Men vi njöt av värmen, kollade i souvenirbutikerna och jag powernapade på stranden. Det var lite besvärligt eftersom det blåste sand hela tiden. Jag var helt lyrisk inför butikerna eftersom jag, varje gång vi har rest har vant mig vid att det alltid ska finnas souvenirbutiker där vi bor på hotell. Det gjorde det inte i Las Palmas, så det var kul att checka in alla butiker.

Efter ett tag uppmanades mamma och jag av en man att komma upp på hans takterrass där det fanns pool och servering. Jag köpte en smoothie och kastade längtansfulla blickar mot poolen. Jag hade inga badkläder med mig och mamma hatar att bada i pooler så det behöver jag Josse för. Men takterrassen var så pass högt upp att det ofta blåste till och då kändes det genast som om värmen försvann. Då blev jag inte alls sugen på att bada.

// Polly
Ett svar på ”Ett besök i turistorten, Playa del Ingles”

  1. Det var ju det jag sa efter att ha besökt Gran Canaria en gång och Teneriffa 2 gånger. Det fina vädret finns på södra sidan av öarna. Vill man huvudsakligen sola och bada bör man välja södra delarna. Vill man se genuina gamla städer och vacker natur så är det norra delarna som gäller. Den jättestora stranden vid Playa Ingles är dock ganska blåsig. Dock finns mindre stränder där det inte blåser lika mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image