Mitt eländiga huvud

Igår vaknade jag med huvudvärk, tog värktabletter, somnade om och vaknade med huvudvärk igen. Värdelöst! Och idag hann jag bara vara uppe i kanske tjugo minuter innan jag fick ont i huvudet trots att jag inte hade ansträngt mig alls.
Från att ha haft ont i huvudet kanske en gång varannan månad innan operationen har jag nu börjat få det flera gånger per dag. Det är så störande med tanke på att man inte ska ta värktabletter för ofta. Men vad ska man göra då? Har man huvudvärk går det inte koncentrera sig på något så då är det enda alternativet att sova eller ta en värktablett. Vad ska jag göra när jag är iväg och gör något och får ont i huvudet? Då kan jag inte bara gå och lägga mig och gömma ögonen från ljuset, men jag vill ju inte bli någon tablettmissbrukare! Hoppas att de har något svar på vad jag kan göra när jag ska på återbesöket i Linköping.

En bild från soliga Fuerteventura i januari förra året där jag inte hade minsta problem med huvudet. Men all den överflödiga vätskan byggdes nog sakta men säkert på i hjärnan och tryckte på synnerverna mer och mer utan att jag märkte det. Det känns fortfarande svårt att fatta för allt gick så fort.

// Polly

 

Ett svar på ”Mitt eländiga huvud”

  1. Vad tråkigt. Hoppas det går över. Soliga vårdagar har jag ofta huvudvärk men inte värre att en Ipren och ev. en dusch eller bad tar bort det. Jag har brytningsfel i mina ögon. Precis över gränsen för att få köra bil utan. Men att använda glasögon ute när det är soligt eller ljust är en dålig idé för efter ett par timmar har jag garanterat huvudvärk. Kanske skulle jag kunna testa glasögon med solglas nästa gång jag beställer så blir det lite mörkare? Men jag gillar ju ljuset. Har du koll på att huvudvärken inte beror på brytningsfel i dina ögon? Under flera år hade jag återkommande svåra ögonmigränattacker. Men det satt bara i ögonen och gjorde inte ont. Men efter att ha blivit rekommenderad att äta B12 vitaminer så försvann det. Jag tänkte att du kanske kan en form av migrän som beror på näringsbrist som jag hade? Det troligaste är nog ändå att ditt har att göra med operationen. Hoppas att det är ofarligt och går över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image