Jag livnär mig på mina varma resor här i kylan

Man kan leva länga på en resa. I januari förra året var mamma och jag på Fuerteventura och det var grymt underbart att komma ifrån Sverigekylan. Så häftigt att kunna gå på ett plan i kylan och gå av i värmen bara några timmar senare. Lite svårt att förstå, men så coolt. Det känns bra att tänka på hur kul och spännande det var att gå iväg varje morgon och inte veta vad man skulle få se eller vad man skulle göra. Ta en glad selfie på balkongen och sen gå på stan bland palmerna och äta frukost ute i ett köpcenter. Toast och smoothie.

Om jag hade fått välja att leva rik och aldrig mer få lämna Sverige eller vara fattig och få bo där det är fint och varmt, då hade jag valt fattig.

// Polly

Glada selfies på balkongen på Fuerteventura. En ny dag med strålande väder:

13 svar på ”Jag livnär mig på mina varma resor här i kylan”

 1. Fina bilder. Jag reste rätt mycket ett tag. Inget jag ångrar. Upplevelsen finns kvar hela livet och det kan ingen tjuv ta ifrån en. Nu har jag pausat pga att jag vill vara med katterna. Fina stränder med varmt vatten, naturupplevelser, fantastiska byggnader, intressanta städer och ruiner från gamla civilisationer är det som intresserar mig. Mat, shopping, designhotell, fotboll och besöka ”klubbar”, som får många andra att resa, är jag nästan helt ointresserad av.

   1. Efter att jag fått möjlighet att resa relativt mycket under en period, så insåg jag att katterna trotts allt är viktigare för mig. Det skulle nog du också göra. Inse att katter, vänner och familj trotts allt är viktigare. Man kan resa ett helt liv utan att flyga också. Man kan bila i hela Europa (inte så dyrt om man är 4 som delar och redan har bil), skaffa tågluffarkort sen finns det massor av bussresor som startar från Sverige också. Man kan åka buss ända upp till Nordkap i Norge, Skottland, Spanien och Grekland. Tyvärr är flyg onaturligt billigt idag så ofta blir det ändå det billigaste alternativet fastän det är sämst för miljön. Men bra för oss som inte badar i pengar som då får möjlighet att resa långt och mycket till väldigt låga priser ifall man orkar hålla på att söka låga priser på nätet.

    1. Köpenhamn är en stor avgångshamn för kryssningar under sommarhalvåret. Kollar man priserna regelbundet hittar man ofta 7-nätterskryssningar därifrån från runt 3000 kr/person. Ibland ännu billigare. All mat ingår dessutom på dessa kryssningar. Anledningen att flyg är så billigt är att det knappt finns några skatter alls på deras bränsle och verksamheter. Det är ju möjligt pga att de alltid kan tanka sina plan där det är billigast. När man tankar en bil kostar bränslet nästan 4 gånger mer pga alla skatter. Det är bra, men på sätt och vis orättvist att flygplanen slipper.

     1. Min syster kom precis hem från en 2 veckors resa till Tokyo. Flyg tor för henne och hennes 2 söner kostade bara 10.000 Kr. Sen bodde hon mest på billiga vandrarhem. Tokyo har jag aldrig varit i men skulle jättegärna åka dit. I November kunde man kryssa från Italien till Brasilien för under 3000 kr och det fanns inget tillägg för singelhytt. En kompis preliminärbokade, men hittade ingen som kunde ta hand om katterna så länge.

     2. Dom flesta går antingen in i Östersjön eller upp mot Norge och är på 7 nätter. Jag har gjort 2 därifrån. Sen finns det dyrare som går längre upp till Norge och ibland Svalbard och Island eller ibland Skottland och och öarna däremellan. Dom brukar starta på höga priser och om det finns gott om platser över kan dom slumpas för 2-3000 på slutet. Jag har gjort en 5 nätters från Köpenhamn till Geriangerfjorden i Norge och en 7 nätters till Stockholm och S:t Petersburg. Betalade nog under 3000 Kr för bägge. Dom rederier som brukar ha lägst priser är MSC och Costa. Om man prenumererar på nyhetsmejlen på http://www.globetrotter.se/ och http://wondercruises.com/ så brukar man få tips och där finns även sökmotorer där man kan ställa in t.ex. Köpenhamn och sortera efter lägsta pris. Jag tror att denna resform skulle passa dig bra bara du får med dig någon som kan ta kontakter med personal et.c. Sen kan det ju hända att man får dela bord med okända när man äter.

     3. Jag vill till alla de ställena du nämnde och Färöarna hade varit kul.
      // Polly

     4. Sista kryssningen jag gjorde startade från Amsterdam sen Hamburg, Orkneyöarna, 3 stop på Island, Shetlandsöarna och tillbaka till Amsterdam. 11 nätter. Jag gjorde den ensam och kostade c:a 3500 Kr. Om man varit 2 kostade det c:a 1700 Kr/person. Det var sista minutenpris. Ordinariepris var väl c:a 7 gånger högre.

 2. Costa kör även från Stockholm på somrarna. http://www.globetrotter.se/costa-erbjudanden. 2014 och 2015 var priserna nere på 2800 Kr per person (om man är minst 2 ) för insideshytt. Här kostar det . 6.565:- men då får man utsideshytt och även all dryck inkluderad. På dom lägsta priserna är det bara kaffe, te och vatten som ingår och ibland juice på frukosten. Men all mat ingår utom på specialrestauranger. Sen får man betala 70-80 Kr/dygn i dricks också men det sköts automatiskt på dom billigare rederierna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image