En snabbvisit på Öland

Dagen efter att jag kom hem från älsklingen åkte jag till Öland där mamma och de andra redan varit ett tag. Stannade bara där två dagar så hann tyvärr inte se så mycket. Dessutom vore det mycket smidigare att ta sig runt med bil.
Campingen vi bodde på hade inte den finaste utsikten, men den låg centralt i alla fall.

Hade det inte varit så grymt krångligt att ta sig till Öland med en massa tältutrustning och utan bil så hade jag lätt åkt dit oftare. Jag hann inte se mycket mer än lite av Borgholms stad, campingen där och Ölands djurpark som jag var på med Alicia och Thim.

// Polly7 svar på ”En snabbvisit på Öland”

 1. Det finns mycket bussar om du kollar. Det finns även stugor att hyra. Troligen är stugorna dyra under högsäsong, men om man är fyra som delar och är ute i god tid så borde det bli någorlunda överkomligt. Jag har en kompis som åker dit och bor i stuga under en dansbandsvecka varje år. Norra Öland ska vara en av Sveriges solsäkraste platser så har man inte extrem otur så får man för det mesta bra väder.

  1. Jag känner mig inte så lockad över att betala lika mycket som en charterresa för en stuga på Öland.
   // Polly

   1. Sorgligt nog är det så. Tycker ändå att man måste försöka upptäcka vårt Sverige också. När jag var yngre åkte jag ofta på skidresor till Alperna. Solen uppe längre och billigare än de större anläggningarna i Sverige. Fjällvandringar kan t.ex. bli ohyggligt dyrt. Flygbränsle är obeskattat och lönerna i andra länder är lägre. Jag har pausat mitt resande nu, men billigare än någonsin att semestra i England och Norge nu. Egentligen borde man passa på.

    1. Är ju överdrivet dyrt att bo på hotell i Sverige och resa runt här tyvärr. Var har du sett det? Sist jag kollade på Norgeresor så kostade det minst 9000 för bara en vecka på hotell.
     // Polly

     1. Jo fortfarande svindyrt i Norge men priserna borde ha gått ner c:a 20% pga kronfallet sen jag var där senast. Hamburgare var smärtsamt dyra och bensinpris och vägavgifter gjorde att bilturen i Norge blev rejält förkortad sist jag var där med bil.

 2. Vi får se när jag kommer igång med resandet igen, men då hade jag tänkt köra mer bild där. Bra att han någon att dela kostnaden med bara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image