Varför är Grekland så farliga i trafiken??

Jag märkte det redan när jag var på Santorini och nu senast på Kreta. De har verkligen ingen trafikvett i Grekland! Synd, för det hade varit kul att hyra fyrhjuling som jag har sett att många gör, men det skulle jag aldrig våga åka med där!
Överallt ser man folk som åker moped och liknande utan hjälm, en del med barn i knäet som heller inte har någon hjälm. Sjukt! Hur kan de utsätta sina barn för såna risker? Det är en sak att de själva riskerar livet, men att utsätta en minderårig för det är idiotiskt.

På Kreta såg jag folk som körde moped med en hand och höll i annat med andra handen, en höll till och med i en kartong med take away kaffe i. Det finns verkligen ingen gräns i trafiken där. Bälten används såklart inte så ofta vad jag kan se, och har sett många barn sitta och trängas i bilar i föräldrarnas knän obältade.
Hur vågar de fortsätta som de gör?
Typ överallt längs med vägarna, åtminstone vid motorvägarna finns minnesmärken efter personer som har dött i trafiken, borde inte det vara en hemsk påminnelse om att man måste bättra sig varje gång man åker förbi?

Det mest ”komiska” jag såg var en polis på motorcykel som rökte medan han körde. De flesta jag såg som körde bil eller moped rökte, men att se just en polis göra det kändes inte så respektingivande.

I Grekland får man tydligen parkera hur som helst också, här fick jag en på bild som parkerats tvärs över trottoaren. Personen var borta i kanske tio minuter men i Sverige hade det gett böter. Lätt.

En sak till när jag ändå är igång, att stanna för personer vid övergångsställen verkar inte vara på tal överhuvudtaget, här kör folk som om de äger vägarna och det inte fanns några som gick runt omkring.

// Polly

3 svar på ”Varför är Grekland så farliga i trafiken??”

  1. Det finns nog värre ställen. De absolut värsta jag varit med om var Peking. Gå över en trafikerad gata på övergångsställe är rena självmordet även om man har grön gubbe. På Sicilien kör folk relativt avslappnat, men rött ljus verkar bara vara en rekommendation. Bra att känna till innan man åker dit. Flera sydasiatiska storstäder ska vara livsfarliga. Bl.a. Indonesien, men har aldrig varit där. Singapore lär dock vara ett undantag, där det är hårda straff för smågrejer.

    1. Hur ska man komma över vägen är det tänkt då? Ifall bilarna inte har krav på sig att stanna vid rött ljus?
      // Polly

      1. Just i Palermo så är bilförarna ändå relativt hjälpsamma även om de inte stannar om det är rött. Men i Peking verkade det som att ju dyrare bil desto roligare att försöka köra på en fotgängare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image