Mot det sista steget i redigeringen

Nu är det inte långt kvar tills jag går mot det, förhoppningsvis sista steget i min redigeringsprocess. Först ska jag försöka få till lite mer fakta om en av mina karaktärer i början på boken så att läsarna inte blir förvirrade av alla karaktärer som kommer till så snabbt och så ska jag göra lite mer research på en grej som jag missat och rätta till det.

Efter det väntar en genomläsning av boken och om jag inte stöter på några fel eller konstigheter i den då så ser jag den som klar. Spännande!

Om boken är klar efter genomläsningen så ska jag leta vidare efter passande utgivningsställen och ge ut den.

// Polly

4 svar på ”Mot det sista steget i redigeringen”

  1. Om du har råd, så kan jag tipsa att du skickar till en lektör innan du skickar iväg den till något förlag (om det är det du har tänkt). Jag har haft en författarcoach som har hjälpt mig att bli klar (mitt eget tvivel stod i vägen) och nu ska jag skicka iväg till en lektör. Det blir så mycket bättre – inte för att jag tror att ditt är dåligt, men även etablerade författare som har gett ut kanske 7 böcker använder sig av lektörer för att få en andra åsikt på sin text för att se om man har missat någonting. Man blir så lätt blind på sin egen text när man har jobbat på den så länge 🙂

    1. Tack, men jag har redan anlitat en korrekturläsare så håller på att gå igenom boken igen nu. 🙂
      // Polly

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image