SF-bio: Överdrivet dyrt

Efter dagens biobesök i Jönköping måste jag få påpeka hur dyrt det är med bio. Varje gång jag har gått i Jönköping har jag tänkt ungefär samma sak, att jag inte ska gå där igen på grund av priserna.

Men idag var jag tvungen att göra det eftersom filmen jag och Thim skulle se inte visades i Nässjö mer.

Som ni ser på bilden kostade min dricka, en flaska Mer hela 59 kronor. Thims dricka gick på 25 så sammanlagt köpte jag dricka för 84 kronor. Det är sjukt! Jag hade aldrig köpt en så dyr dricka om det hade stått vad den kostade, men SF utnyttjar ju kunderna lite på det sättet så att man inte ska kunna dra sig ur när man väl ska betala.

Våra biobiljetter kostade 100 respektive 120 kronor, väldigt dyrt med för att vara till en barnfilm. Visserligen var den i 3D, men ändå. 80 kronor hade räckt, för till priset av 120 kunde jag till och med gå på nya Maze Runner i Nässjö och samtidigt få pengar över.

Och det värsta är att man inte få något extra för det dyra priset. Varje gång jag har gått på bio i Jönköping så har filmerna börjat minst tio minuter efter utsatt tid och innan dess är det fullproppat med reklam. Idag när vi gick på bio och reklamen hade varit så släcktes ljuset och då trodde jag att filmen äntligen skulle börja.

Men nej, det gjorde den inte. Istället började filmtrailers att visas.

Det här var sista gången jag gick på SF-bio då de omedvetet fick mig att köpa mitt livs dyraste Mer.

Biokvällens pris blev hela 334 kronor så det var tur att filmen var okej i alla fall och att Thim var nöjd. 

// Polly 

Ett svar på ”SF-bio: Överdrivet dyrt”

  1. Drickan var ju rent kriminellt dyr! Som en stor starköl på en normalkrog! Dom la på alkoholskatt och stoppade pengarna i egen ficka verkar det som. Jag har gått på bio några gånger under hösten och inte sett att drickan varit så dyr. Dock tar jag alltid med egen dryck i tetrapack. Jag brukar köpa storpack med Smakis på Ica, för dom är ekologiska och lågsockrade. 11-12 kr för 3-pack. 3-D glasögonen kan man återanvända så slipper man den avgiften. Du borde har rätt till pensionärspris. 3-D film pensionär tror jag ligger på 105 Kr. Tidigare var pensionärsrabatten mycket större, men våran kulturminister har ju höjt biografskatten. Sen finns det bioklubbskort också. Har inte satt mig in i hur dom funkar. Vissa kreditkort har bonussystem som man kan ta ut i biocheckar. T.ex. Supreeme Card.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image