Minska cancerrisken, välj e-cigg

Igår såg jag mängder av cigaretter som låg utspridda längs med hela perrongen i Jönköping, och det trots att det fanns ställen för folk att fimpa på. Cigaretter är ohälsosamt både för en själv och omgivningen, det stinker och det ökar dessutom nedskräpningen på de flesta ställen.

Cigaretter är inte bra på något sätt och enligt en rapport från en brittisk hälsomyndighet hade ett oräkneligt antal liv kunnat räddas om man byter till e-cigaretter, vilket hade gynnat både dig själv som rökare och personerna i din omgivning samt miljön som blir besudlad av dessa äckliga cigarettfimpar. För dig som vill sluta röka och istället övergå till ett lite bättre alternativ, så finns ecigarettshoppen.se där du kan köpa ett startpaket som innehåller bland annat två e-cigaretter och en USB-laddare, men det finns också andra sorter att välja på.

Bara det där med USB-laddaren tycker jag är en supersmart grej, för då laddar man bara sin cigarett istället för att förbruka en ny varje gång och det blir då inte lika stor nedskräpning. Självklart finns det också många smaker av e-vätskor att välja på choklad, jordgubb och vattenmelon tycker jag låter gott.

Och till den rökare som bara inte kan få nog av tobaken, varför inte köpa en e-vätska som ger smaken av tobak utan att innehålla dess skadliga ämnen? Perfekt ju.
Jag hoppas att många rökare tänker om, för jag vill inte få min fina jacka sabbad av röklukt och jag vill inte behöva hålla andan när jag står på en perrong för att folk står och utsätter mig och de runt omkring för passiv rökning.

Lyckligtvis så känner jag ingen som har tynat bort i någon hemsk cancer tack vare rökning, och det är jag glad för. Det är en hemsk sjukdom och ännu värre är det när den orsakas av en sådan hemsk uppfinning som cigaretter. Om jag hade känt en person som fått cancer och dött till följd av cigarettrökning så skulle jag klandra både personen i sig och samhället, som tillåter att cigaretter säljs.

Då och då skänker jag pengar till barncancerfonden och det känner jag extra stort engagemang för eftersom jag har följt en blogg om en mamma vars barn dog i cancer och det var både gripande och tragiskt att läsa om. Sedan finns ju även andra fonder att skänka till om man vill stötta cancerforskning, bland annat Cancerfonden som även anordnar en Rosa Bandet-kampanj i oktober varje år i syfte att samla in pengar och de designar ett nytt rosa band varje år som man kan köpa.

En annan bra grej är att många affärer engagerar sig i Rosa Bandet-kampanjen och därav säljer olika varor där en viss del av pengarna går direkt till kampanjen och cancerforskningen. Jag hoppas att denna årliga kampanj får fler personer att tänka till och att den ökar förståelsen och vetskapen om cancer.

Icke rökande barn, ickerökande unga och ickerökande vuxna dör av cancer och även rökare dör av cancer, ofta också lungcancer som många gånger orsakas av rökning. Och jag tror inte precis att det är en rökares planer att dö av cancer, att de tänker att det inte kan drabba dem själva. Men det gör det, så tänk om, tänk rätt och välj ett steg i rätt riktning.

Fimpa cigaretten och ersätt den med en förmildrad e-cigarett som inte är cancerframkallande.

// Polly 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image