Marinmuseet i Karlskrona, del två:

Jag hade kunnat stanna längre än jag gjorde på museet för det fanns mycket att se, men det fanns annat att göra också och jag var trött efter kryssningen som inkluderade två båtbyten. Det var en av de jobbigaste kryssningarna jag varit på eftersom vi fick gå omkring med vårat bagage i typ tio timmar i Polen innan nästa färja gick.
// Polly

11 svar på ”Marinmuseet i Karlskrona, del två:”

 1. Varför fick du byta färja? Stena Line går väl direkt till Gdynia? Jo, mycket att se i marinmuseet. Jag hade velat haft mer tid när jag var där.

    1. Det gjorde vi inte. Vi var där under dagen och släpade runt på bagaget i typ tio timmar innan vi tog en annan färja hem. Den vi åkte med skulle vända igen direkt så vi blev väckta jättetidigt. Kändes inte som någon semester precis.
     // Polly

     1. Det var ju jobbigt. De flesta färjor som går över natten får man ju ofta runt 6-9 timmar som man kan gå runt medan dom lastar om och städar. När jag åkte dit från Nynäshamn fick jag ju 2 dagar i Gdansk. Tyvärr finns den turen inte längre. Blev fina bilder i alla fall!

 2. Jag var med i föreningen till detta segelfartyg i flera år och har även gjort en heldagssegling där jag fick hissa segel och styra. Nu har jag gått ur den föreningen, för årsavgiften blev ganska hög på slutet. Man kan vara med på seglingar utan att vara medlem, men då blir det dyrare. Man kan vara med på seglingar som vara flera dar om man vill, men ofta blir dom väldigt dyra. Dock kan man ibland får billiga restplatser tidigt på våren och sent på hösten: http://www.briggentrekronor.se/

   1. Jag skulle segla med Gladan eller om det var Falken när jag var yngre, men jag tror min mamma stoppade det för hon var rädd att jag skulle skadas när jag klättrade i masterna. Tråkigt, Idag skulle jag nog inte klara att klättra i master och troligen inte att sova på en gungande båt med en massa andra unga killar som ofta snarkar. Man får bara sova 6 timmar också och dela koj med 2 andra, så idag skulle det vara omöjligt. Hade dock varit ett fint minne idag om inte mamma stoppat mig.

 3. Hotell är ganska billigt i Polen. Åtminstone i Krakow och Warszawa. Gdansk borde också vara billigt, men kanske inte Gdynia under turistsäsong.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.


CAPTCHA Image
Reload Image