Meningslösa aktiviteter

Så har min förfrågan om att åter få något att sysselsätta mig med på dagarna avslutats. Min mejlkontakt påstår att det inte är ”aktuellt” med en aktivitet för mig just nu, men det är just vad det är. För tillfället har jag bara teatern att sysselsätta mig med två dagar i veckan, och aktiviteterna som erbjudits mig är inte tillräckligt utmanande och skulle inte göra att jag utvecklades ett dugg. Varför skulle jag vilja gå från något så meningsfullt som att ta hand om funktionshindrade barn till att sy eller laga mat? Då är jag hellre utan en aktivitet!
Idag ska jag till Jönköping tidigare för att ordna ett nytt pass. Det blir det tredje på en väldigt kort tid och jag misstänker att mitt senaste pass flydde sin väg när jag flyttade ifrån mina grejer från David. Kan inte hitta det någonstans.
// Polly

Fotograf: Jenny Lundqvist

8 svar på ”Meningslösa aktiviteter”

 1. Hej, Pauline mitt tips är att börja studera om du inte har jobb, om du har tid över för det? Vänta inte på AF ska hjälpa dig, för deras hjälp är ingen hjälp, AF sätter bara folk i meningslösa aktiviteter. Bara ett tips, jag har själv varit offer för AF och har bara negativa erfarenheter av deras så kallade hjälp.

  Vänliga hälsningar

  Henrik

  1. Tack för tipset, men jag tror inte att jag kommer klara av pressen som ett ”riktigt” jobb ger. När jag skriver och skådespelar är det lättare för det blir inte samma typ av arbetsdagar.
   // Polly

 2. Sorgligt om en som erbjuder sig att ställa upp i princip gratis med att hjälpa barn med svårigheter inte får göra det. Bra handlag med barn är inget man kan studera sig till. Visst är bra studier av värde, men själva grundläggande handlaget går inte att få i en skolbänk. Annars skulle jag precis som Henrik föreslår kolla om det finns någon utbildning du tror skulle kunna berika ditt liv. Kolla vad som finns! Kanske finns något du kan ha nytta av som skådespelare och författare? Eftersom du är så intresserad av kläder och foto, kanske det finns relevanta kurser? En kurs i Photoshop kanske?

  1. Kanske kolla upp det där med sykurs som du skrev om? Om du kan göra egna kläder så skulle du få utlopp för din kreativitet och det är dessutom bra för miljön att kunna sy. Jag är ingen duktig skräddare, men förlänger livet på mina kläder avsevärt genom att laga dem själv och gör därigenom både miljön och min plånbok en tjänst.

    1. Det är faktiskt inget svårt att sy. Det svåra är att komma på en bra idé om man ska göra ett helt nytt plagg. Men den förmågan verkar du ju ha. Sen ska man ha tålamod för att klara de mer pilliga delarna som att passa mönster, sy in dragkedjor och dölja sömmar. Men alltid bra att ha några bekanta som syr att bolla idéer och tips med. Själv har jag lärt mig spela alla instrument på webben. Idag behöver man inte gå till någon musiklärare för att lära sig ett instrument. Kanske om man ska bli konsertpianist et.c., men den ambitionen har inte jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.


CAPTCHA Image
Reload Image