Less på detta

Vara uppe till halv fem på morgonen utan att bli trött, vakna vid tre på dagen, återupprepa mönstret … Jag har verkligen inga rutiner utan teatern eller någon aktivitet, mina sömnrutiner har blivit helt knäppa. När jag har teater har jag så fullt upp på dagarna att jag är helslut vid tio på kvällarna. Har skrivit till dem som har hand om aktivitet nu i alla fall, för om teatern inte börjar snart blir jag nog sinnessjuk.

5 svar på ”Less på detta”

  1. Jag har svårt att komma i säng i tid. Jag är ju kvällsmänniska och skjuter allt till sent på kvällen. Sen brukar Kallekatt få fnatt strax innan 03 också. Men går säker att vänja honom med tidigare tider. Nu har jag satt timer som stänger av datorn strax efter 02, men brukar sällan komma i säng före 03 ändå pga katterna. Men jag ligger inte och drar mig. Sätter fram klockan 6 tim 40 min, sen drar jag mig 20 min och därefter går jag upp. Jag måste tyvärr ta medicin, annars kan jag inte ligga kvar i sängen mer än 4,5-6 timmar och det är för lite för mig och jag blir som en zombie som riskerar att trampa på katterna och krocka eller bli påkörd i trafiken. Det konstiga är att jag kan vara vaken uppemot 33 timmar utan att bli trött (provade detta när jag reste över tidszoner), men ligger jag mindre än 6 tim 30 min 2 dagar i sträck eller mer, så blir jag som en zombie. Fast om jag lyssnar på ett föredrag eller ser TV-program kan jag nicka till.

    1. För mig hade det optimala nog varit att bo på en planet med 40 timmars dygn. Vaken 33 timmar (ev. någon eller några ”powernaps” under denna tid) och sen sova 7 timmar.

      1. Jag har faktiskt allvarlig övervägt att hoppa över nattsömnen 1-2 nätter i veckan och kanske ersätta med 30 min ”powernap” strax efter lunch eller frukosten. Men det skulle kanske påverka katternas rutiner och dyngsrytm negativt? I sådana fall skulle jag kunna få loss ett antal timmar extra per vecka som jag kan göra saker som inte hinns med annars. Rensa undan mejl, läsa böcker, se missade TV-program och spela på musikinstrument (som inte låter så grannar kan störas).

        1. Jag lider själv inte av att inte ha så många externa regelbundna aktiviteter just nu. Just nu har jag ingen depression utan är snarare mer manisk. När jag är deprimerad vill jag till varje pris vara ute och umgås med andra människor. När jag är manisk så tycker jag att jag har så mycket att göra att jag inte hinner med mitt liv och är bara glad för de dagar som saknar externa aktiviteter med andra människor. Sen har jag ju mina 2 katter att ta hand om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image