Fortfarande vaken …

… och inte ett dugg trött. Om jag vetat att jag kunde sova en månad i sträck utan att vakna hade jag gjort det. Jag har ingen aktivitet, inget meningsfullt att göra som jag kan vakna upp för. Det är även det som gör det svårare för mig att sova, tanken på att vakna upp till ännu en grå Nässjö-dag med snö utan David är hemsk. Vill bara resa iväg, helst till Cypern. En terapitripp utan minsta flashbacks från min och Davids underbara tid.

En tripp där jag är så fullt upptagen av att uppleva och se underbara saker att inte minsta tanke på David slinker förbi. Jag vill ha en aktivitet igen, men klarar inte av det med detta måendet. Mår så dåligt så det finns inte. Kan inte koncentrera mig på de arbetsuppgifter en aktivitet kräver i det här tillståndet, klarar inte av tanken på att jag hela tiden måste le och verka vanlig inför folk. Enda flykten bort från tankarna är att sova, men ofta hjälper inte ens detta. David kommer i drömmarna eftersom jag inte kan sluta tänka på honom om dagarna.

Jag vill till Cypern. Jag vill att varenda dag ska vara fullproppad med aktiviteter från morgon till kväll, inga aktiviteter där jag måste anstränga mig utan bara kan ha kul. Vill uppleva saker, bada i havet, leta efter snäckor som jag älskar och kan bli sittande med i timtal. Men helst av allt vill jag åka vattenskoter precis som i GTA. Strömma fram genom vattnet så fort att det guppar och havsvatten stänker upp i ansiktet. Strömma längre och längre bort mot horisonten. Jag orkar inte anstränga mig mer. Jag. Orkar. Inte.
// Polly

När får jag bli omhållen på detta speciella sätt igen …? 

16 svar på ”Fortfarande vaken …”

 1. Mitt liv var väldigt så här innan jag kom till Freja. Ville inte leva, ville inte finnas, orkade ingenting, sov knappt på hela detta året.

  En bal i September gjorde mig oväntat glad och gav mig tillräckligt med energi för att våga söka mig till Freja. Ångrar det inte. Men jag behövde också ett brejk från personen det gällde, från sammanhangen han fanns i.

  Instämmer att när saker suger är konstant rolig aktivitet det enda som funkar. Helst där man knappt känner någon sen tidigare. Behöver liksom bryta den där spiralen där allt kretsar kring Honom.

  Kram

 2. Hoppade också på teater när jag hade depression n:r 2. En kurs på Folkuniversitetet som sen blev teateraktiviteter i flera år. Var rädd att jag skulle skämma ut mig och att alla andra skulle vara betydligt bättre än jag. Då visste jag inte att jag hade Aspergers, men hade insett att mina sociala färdigheter inte var så bra. Men de flesta var på ungefär samma nivå som jag (fastän det var en öppen kurs för vem som helst), så det hela blev väldigt lyckat.

 3. Hahaha han kommer aldrig tillbaka till fula dig. Han kommer hitta en MYCKET snyggare tjej som inte är ett FULT mongo.

  1. Du ”julia”, tycker så synd om dig. Ditt liv måste vara fyllt av svårigheter. Är så glad att min dotter inte blivit så inskränkt och förbittrad som du 🙂 Känner också lite oro över din mentala hälsa eftersom din vokabulär låter som att någon från den nedre tonåren försökt uttrycka sig.

   1. Det är sant! Folk som orkar skriva sånt mår nästan alltid dåligt själva. Ofta alkohol, misshandel och elände i deras familjer. Eller väldigt osäkra på sig själva och känner att deras liv är sämre än den de ger sig på.

   2. Tycker mest synd om ditt barn. Kan inte vara lätt att se ut som hon gör. Och dessutom så full av diagnoser. Vad gjorde du för fel?

 4. Förstår hur du känner. Jag måde inte bra när jag sjäv i några månader efter ett förhållande på 4 år och 4 månader. Jag orka inte göra så mycket saker eller äta något för jag var ofta ledsen och arg och tänkte ofta på förhållandet med mitt ex. Jag drömde ofta om tiden med mitt ex och om hur dum jag var som inte fatta att han tog mina pengar i flera månader. Jag blev bestulen på alla mina pengar av exet.
  Hoppas du kan få ro och kunna tänka på annat än på sånt som hänt när du och David var tillsammans. Hade jag varit nära dej hade jag kramat dej och gjort saker med dej så tankarna hade varit på annat håll och du hade kunnat få må bra och vara glad. När du är på väg att tänka på saker som gör att du inte orkar med livet och annat ska du i stället tänka på saker som gör ditt liv bättre. När jag själv har tänkt på dumma saker och inte velat leva då har jag bara sakt till mig att jag har min nya kille, min familj och mina syskonbarn att leva för och som får mitt liv att vara bra. Så tänk mer på positiva saker än på negativa saker och tänk på framtiden mer än tänk på det som har varit. Skriv upp saker som får dej att må bra och saker som får dej att må dåligt och sen så ger du dej beröm med olika saker när du har börjat glömma de dåliga sakerna och ju mer du inte tänker på det dåliga ju fortare blir det borta och du kan mer och mer må bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image