”Syns du inte, finns du inte”

Jag stör mig på reklamen nedan. Den visades innan en biofilm och jag la genast märke till den stötande  repliken ”Syns du inte, finns du inte.” Precis som att man inte finns om man inte gör något väsen av sig, så som jag inte brukar göra. Det är inte särskilt kul för mig, och andra i min situation att höra såna här grejer. Tänk på det!
// Polly

6 svar på ””Syns du inte, finns du inte””

 1. Fast det är ju en reklam för reflexer, och är det mörkt så är det precis så som det står, inget konstigt med att skriva det.

   1. Fast det är ändå väldigt uppenbart att de inte menar det bokstavligt, det är ju självklart att man finns där, det är bara ett tydligt sätt att få ut budskapet att man syns inte i mörkret.

     1. Även om detta handlar om reflexer, så bygger reklamen på ett känt talesätt som har en helt annan betydelse, som Polly mycket riktigt skriver: ”Precis som att man inte finns om man inte gör något väsen av sig”. Och om jag förstår dig rätt, Polly, så är det den betydelsen du retar dig på – inte reflexreklamen i sig.

      Varför är det den som skriker högst som får som den vill? För precis så är det – det har jag också erfarenhet av. Den som inte syns, inte gör något väsen av sig, finns liksom inte för de där högljudda människorna. Men då är det viktigt att ha vänner som lyssnar – även om man bara viskar. Vänner som ser och bryr sig om den som inte syns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image