Skaffa bälten i tåg!

Efter den senaste tågolyckan i Forserum, så blir jag ännu mer irriterad över att det inte finns säkerhetsbälten även i tåg, precis som i bilar och bussar. Med tanke på hur många som slungades framåt och slog sig när krocken inträffade så hade det underlättat väldigt mycket om passagerarna hade varit bältade. Varför finns det inte bälten på tåg? Det är samma sak om ett tåg välter, då kan ingen ramla och slå sig om det finns bälten.
Motorcycklar och mopeder borde också ha bälten, särskilt på platserna där bak. Tappar man taget om personen som kör så faller man av. Dessutom skulle man inte slungas iväg om man krockade med en bil.
Och varför finns det överhuvudtaget järnvägsövergångar som inte är bevakade? Tänk om den som ska köra över lyssnar på musik i bilen tex, och inte hör tåget komma? Sedan kan solen göra att man inte ser, det är sjukt. Det har hänt så många liknande olyckor att folk borde fatta vid det här laget.
// Polly

2 svar på ”Skaffa bälten i tåg!”

  1. Håller med dig i allt utom mopeder och MC, för det kan ha motsatt effekt. Tänk tex om man trillar av som passagerare på en MC, att utveckla ett bälte som gör att man sitter helt statiskt fast är nog svårt och om man har otur kan man ist fastna och släpas efter, och likaså om man kör själv; Ibland är det mindre skada om man ”kastar sig av”, som man även kan göra när man rider på en häst, om man tappar kontrollen, och på så vis få en mer ”kontrollerad landning”, sas… Men kan man lösa de problemen, visst, då är jag med dig på det också, du e vettig du, Polly! 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.


CAPTCHA Image
Reload Image