Belys funktionshinder mer i skolorna!

Jag blir så irriterad. När jag såg på ”Mot alla odds” så berättade en tjej som har en cp-skada att ingen vill vara med henne i skolan. Hon hade till och med bett dem att vänta på henne i korridorerna så att hon hinner med, men då hade de bara sagt nej. Hur kan sådant få förekomma? Och på en folkhögskola dessutom!
Personerna som går där borde ju vara tillräckligt stora och mogna för att kunna förstå och visa respekt för andra, även om de har ett funktionshinder. Jag tycker att de ska införa information om funktionshinder tidigt i skolorna! Belysa alla funktionshinder som finns och göra barnen medvetna om att det finn folk om är annorlunda. De måste lära sig att se oss funktionshindrade som jämnlikar!
// Polly

 

5 svar på ”Belys funktionshinder mer i skolorna!”

 1. Fast det är ju där mot alla odds är så bra för inte ens inom gruppen vill alla hjälpa de som är sämre. Information om funktionshinder är nog inte vägen däremot att försöka hitta aktiviteter där alla kan vara med och lära känna varandra. Inom handikappidrotten t.ex. håller sig de hörselskadade totalt utanför, paralympics har varit delat (och ett tag har de med begåvningshandikapp inte ens inkluderats). Det är mycket ”finare” att vara amputerad eller ryggmärgsskadad än att ha CP t.ex.

 2. För att ha en bra utbildning för barn och ungdomar om funktionshinder i skola och barnomsorg så kräver det att lärare och övrig personal får en bra utbildning om det, och jag måste säga att den tyvärr är rent bedrövlig, och även utbildningen i alternativa pedagogiker för utlärning lämnar övrigt att önska på högskolan… 🙁 Det är rent skamligt med tanke på kunskapen som faktiskt finns idag om olika funktionshinder och att alla inte lär sig på samma sätt! *morr*

  1. Läraren behöver ju inte vara en jätte-expert på området, det går ju ändå läsa böcker om funktionshinder. Det är så dåligt.
   // Polly

 3. Bra inlägg! Det är verkligen hur sjukt som helst hur vissa fungerar. Har själv varit jävligt utsatt i skolan (utan något funktionshinder då) och har tyvärr insett att det inte går att stoppa sånt här, men det borde finnas ett sätt att MINSKA det.

  SV: Jo det är sant det du säger, att man oftast bara visar sig i underkläder för sin partner, men jag tycker inte det spelar någon roll ändå. Det är ju ändå i princip samma sak. Som sagt, förstår inte varför folk reagerar som de gör.

  Glad påsk!

  1. Ja, eller hur. Det är ju bättre att minska det än att inte göra något alls. Glad påsk själv! 🙂
   // Polly

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.


CAPTCHA Image
Reload Image