SLUTA styr över barnen!

Jag är så trött på att se sånt här! ”För kattungar & superhjältar!”. Bara genom att se pyjamasarna vet man att det är uppdelat för flickor och pojkar. ”Pojkpyjamas” och ”Flickpyjamas” som det står i reklambladet. Varför bestämma att pojkarna måste vara coola superhjältar iklädda Spiderman-pyjamas med tufft tryck, medan flickorna ska vara små söta och försvarslösa kattungar iklädda rosa, urgullig pyjamas?
Varför inte låta barnen ha en egen vilja? Så länge folk gör så här i affärer och reklamblad, alltså delar upp kläder och leksaker i separata fack, så blir det svårt för barnen att göra egna val och inte styras andras bestämmelser.
Det är inte konstigt att barn på dagis kan säga ”Killar kan inte ha rosa!” eller Tjejer kan inte leka med bilar och Spiderman”. Leksaksavdelningarna i affärer och kataloger borde inte vara uppdelade, blanda alla leksakerna och låt barnen välja själva! Inred inte flickavdelningen i rosa och med dockor, inred inte pojkavdelningen i blått och med bilar. Låt pojkar leka med dockor i katalogerna och tjejer med bilar och superhjältar, mixa valet av modeller! Någon gång ska jag köpa en rosa tröja till min systerson, eller varför inte strumpor? En docka har han redan, så på den fronten är det lugnt.
// Polly

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.


CAPTCHA Image
Reload Image