Ödmjuk? Då får du inte tycka om dig själv!

Jag stör mig lite på några kommentarer jag fått. Hur kan man påstå att man inte kan vara ödmjuk om man anser att man ”är bäst”? Jag bryr mig väldigt mycket om mina medmänniskor (som vissa kanske har märkt i bloggen). Jag peppar mina läsare, jag skänker pengar till välgörenhetsorganisationer och jag lottar ut böcker. Under december månad gör jag en god gärning varenda dag ända fram till jul och ändå har folk hjärta och säga att jag inte är ödmjuk! Man kan både ha bra självförtroende och bry sig om sina medmänniskor och man ska inte tycka att man är dålig, eller hur?
Därför peppar jag mig själv, jag har mått väldigt dåligt under min uppväxt så då borde jag väl ha all rätt i världen att säga att jag är bäst?? Jag menar inte att jag är bättre än andra. jag menar att jag är värd något jag också, att jag gör något som är bra och att jag inte är sämre än andra. Nu har jag fått det sagt.
// Polly

13 svar på ”Ödmjuk? Då får du inte tycka om dig själv!”

 1. Cry me a river, du har mått dåligt, precis som hundratals andra ungdomar i världen.
  om du nu tycker att du inte är bättre än andra, utan lika mycket värd, då är du ju inte bäst?
  Du är i alla fall bäst på att vinkla saker till att du blir utsatt.

 2. Pauline förklarade varför hon säger att hon är bäst. Om den förklaringen inte räcker för dig är inte det hennes problem. Hon behöver inte din skit.

  //Den allsmäktige David

  1. shit, ni är ju lika korkade båda två. Jag tänker inte slösa bort min tid till att försöka förklara vad ödmjukhet är för någonting för några som uppenbarligen inte fattar ett jävla skit av vad det innebär

   1. Har funderat ett tag på varför du ”slösar tid” på en sida som du uppenbarligen inte uppskattar. Skönt att du nu går vidare och lämnar det här stället 🙂

   2. Du behöver inte slösa din tid. Men du kan ju slå upp orden ”fördom” och ”hycklare”.

    //Den ännu mera allsmäktige David

 3. Så du menar att jag är hycklare för att jag säger att jag är smartare än er? Det är väl lika ödmjukt som att säga att man är bäst, eftersom man då menar att man är bättre än andra. Man kan inte vara bäst och samtidigt se sig själv som lika mycket värd. Hon är inte bättre än någon annan, därför är hon inte bäst. Hon är lika bra som alla andra. Nu fick jag det sagt.

  1. Jag menar att du är hycklare för att du kritiserade någon som förolämpade Pauline, för att sedan själv förolämpa både mig och henne genom att säga att vi är korkade.

   Och vet du? Ibland säger man saker som kanske inte riktigt är sant, bara för att man vill åstadkomma något med orden. Till exempel att må bättre.

   Dessutom har människors egenvärde inte nödvändigtvis någon att göra med hur bra de är på saker.

   Sen har varken jag eller Pauline påstått att vi är ödmjuka. Fast jag är ödmjuk. Pauline också. Ojdå, nu har jag visst påstått det.

   Nu skäms jag lite faktiskt.

   Nej, nu skojar jag visst, jag tycker både att Pauline och jag ÄR bättre än många andra.

   Fast vi är fortfarande ödmjuka …

   Sluta slösa din tid nu, tack.

   //Den allra mest allsmäktige David i hela jävla universum. Samt alla parallella universum och alla olika dimensioner och hela skiten, ja, ni fattar.

   1. Tack, David! 😉

    Jag blev så förbannad när jag läste, men dina svar var precis vad jag själv ville svara, så jag gjorde det inte för du gjorde det bättre än jag själv skulle kunna, men vill ändå bara säga att Bra skrivet och kan bara instämma i dina inlägg! Inte för att du behöver nån uppbackning, du är ju den Allsmäktige David 😉 men ville ändå bara säga att jag håller med dig i alltihop… 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.


CAPTCHA Image
Reload Image