Förbjud cigaretter, varför finns dem??


Jag tycker det är så störande att det säljs cigaretter!! Det är ju cancerframkallande och det finns massor som av ”oskyldiga” som dagligen blir drabbade av cancer. Barn och vuxna som aldrig ens rört en cigarett och som ändå måste lida medan det finns folk som frivilligt andas in rök som ökar deras risker att få cancer. Varför inte skänka pengarna ni lägger ut på dyra, meningslösa cigaretter till Barncancerfonden istället? Jag tycker det är sjukt att det kan säljas något som skadar andra, knark säljs ju inte lagligt eller hur? Och att röka ute bland folk borde heller inte vara tillåtet, håll er undan! Jag hatar att behöva gå bakom någon som tänder en vidrig cigarett och sen blåser ut den illaluktande röken bakom sig så jag får den rakt i facet :@ Usch säger jag! Det luktar illa, det förstör kläderna och det kan även skada andra i ens omgivning. Tänk efter för fan, det finns hjälp att få om man nu vill sluta. Jag vill kunna andas frisk luft när jag är ute, jag vill inte gå omkring och hålla andan bara för att folk är så tanklösa. Och det allra värsta är när folk röker i närheten av sitt eget eller andras barn, de kan faktiskt få astma. Skärp er!
// Polly

8 svar på ”Förbjud cigaretter, varför finns dem??”

 1. Om cigg ska bli förbjuden så ska sprit vara de första som försvinner! Eftersom att det är mkt farligare. Man kan supa ihjäl sej men man kan inte röka ihjäl sig… Och det är inte bara vi rökare som ska gå iväg och röka. Det är nu som inte är rökare som lär gå undan också. Men självklart ska man ha hänsyn till varrandra. Jag står tex. Inte och röker vid personer som inte röker. Och jag går helst undan. Men är det något som ska förbjudas så är det spriten.. det är min åsikt. Men tycker du att det inte är några problem med spriten så är det så.;)

  1. Klart jag inte gillar spriten, gillar ingen alkohol. Därför jag inte har varit berusad någongång ^^ Visst ska vi som inte röker gå undan, jag går aldrig nära folk som röker men det är lite jobbigt om någon står och röker på en trång yta där man måste stå. Tex i en kö.
   // Polly

  1. Jo, tyvärr. Men jag tycker det borde begränsas lite. Minderåriga kan ju tex stå och röka på stan utan att någon reagerar.
   // Polly

 2. Turkiet har förbjudit offentlig rökning. Varför ska vi vara sämre än dom? Tror det är förbjudet i kalifornien också och troligen även New York, för jag såg nästan inga rökare alls när jag var där under sammanlagt 8 dagar förra året.

 3. Själklart ska folk som inte är gravida och över 18 få missbruka nikotin om dom vill, men det finns minst 4 argument för att rökning ska förbjudas och är värre än andra missbruk: 1: Folk som inte vill ha rök i sina lungor kan inte värja sig mot detta. Var 10e som dör av rökning är passiva rökare!. 2: Ciggarettfimpar skräpar ner och är inte nedbrytbara. 3: Cigarettfimpar kan orsaka skogsbrand och brand i bostaden. 4: Det enda som kanske kan ge rökarna njutning är nikotinet och det går att få in i kroppen på så många andra sätt som inte har nackdelarna jag räknat upp ovan. Tuggumi, snus, plåster och rökfria cigaretter. Dessa produkter är dessutom betydligt bättre för missburkarens hälsa än cigaretter!

 4. Alkohol tycker jag är OK om man kan sköta det. Åtminstone jästa drycker eftersom det i dom är ett naturligt konserveringsmedel. Destillerade drycker kan däremot diskuteras. Är varken naturlig eller nyttigt att dricka destillerad sprit! Kan man sköta sin alkoholkonsumtion har det inte de nackdelar som de rökning har som jag räknade upp ovan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image