Självmord kan gå fort.

Många mobbare går barnsligt ”ovetande” omkring utan självmord och skuld i tankarna. De tänker tydligen inte på att utfrysningen, slagen, orden, alla de falska ryktena och skitsnacket som de utsätter världens ensamma och utsatta själar för kan utlösa självmord. Självmord, självförakt och självskadebeteenden. Anorexia.
Men visste måste de veta. Djupt därinne borde de ju förstå att för mycket elakheter mot en person kan få han eller hon att ge upp, så varför fortsätter dem? För att det är det dem vill? Kanske, kanske inte.
Jag har däremot sett i många filmer och hört från verkligheten hur det kan ligga till. Under tiden som offret är lidande och blir mobbat så visas ingen som helst respekt, ingen nåd eller något dåligt samvete. Mobbarna fortsätter bara att besudla ens själv ända tills målet är uppnåt. Offret begår självmord. När det väl händer är det som om mobbarna byter personlighet. Då blir de plötsligt tysta, förstående och ”ångersamma”. ”Det var inte meningen, jag vet inte varför det blev så.”, ”De andra höll också på, det var inte bara jag.” Varför plötsligt ändra sig? Ska det verkligen behöva krävas självmord för att mobbarna äntligen byter tankegångar? Då är det ju fan redan försent.
Och många stöttar upp för dem.
”Det som hände var verkligen tragiskt, men de som gjorde det mådde inte så bra själva heller.” Och?? Åt helvete med att mobbarna mår dåligt, inga andra ska behöva lida för det och dessutom behöva för det. Det är sjukt. De som försvarar mobbarna med att de inte mådde bra borde ha agerat tidigare och sett till att de fick hjälp, för det är ingen ursäkt att komma med när ännu en ung person drastiskt har gått miste om sitt liv.

Sen förstår jag inte varför en person som mår dåligt försöker må bättre genom att trycka ner andra. Visst vet jag att de kan känna makt av det och få för sig att det är något, men varför är det så? Hur kan man må bättre bara för att någon annan mår dåligt? Det verkar helt rubbat, själv skulle jag bara må bättre av att idioter mådde dåligt, inte oskyldiga, snälla personer som bara försöker leva sitt liv utan att någon stör.
Jag har mått dåligt under en stor del av mitt liv och självmord har alltid legat nära till hands som en lockande tröst, men jag har aldrig varit taskig mot andra pågrund av min depression. Kanske hade det varit annorlunda om jag inte hade varit så utfryst och utsatt, men jag tror inte det. Jag är omtänksam och jag saknar inte empati, vilket en stor del av vår befolkning borde göra med tanke på att de mobbar.
Varför blir inte mobbaren vän med offret istället för att börja klanka ner på det? Då får man ju fler kompisar och alla kan stötta varandra och finna tröst. Tillsammans är starkt.

Jag fattar inte vad som pågår i hjärnan hos vissa personer, nämligen dem som slukas upp av jorden så fort deras offer har valt att avsluta sitt liv. Skäms de? Är de nöjda, är de rädda? Om de skäms, varför gör de de isåfall? De borde ha skämts hela tiden isåfall, under hela jävla tortyren som de har genomfört och inte först när personen de sabbat livet för inte finns mer. Jag fattar verkligen inte.
Jag fattar ingenting.
// Polly


2 svar på ”Självmord kan gå fort.”

  1. Hej, minns du mig Marcus?, den du blockade på Facebook för att jag skrev till dig att du var den som hade Förståndshandikapp istället för funktionshinder.
    Jag lever under falska rykten själv varje dag av de som ljuger om hur saker är fast det inte är. DU! Blockade mig för ett SKRIVFEL!!..och det ber jag så mycket om ursäkt för. Som du minns har jag än gång friat till dig på Facebook och vi passade inte ihop, Jag!? är INTE! avensjuk för att du har en pojkvän eftersom jag känner kärlek nu över andra kvinnor som Akiane Kramarik, har skrivit till henne MYCKET!, jag har till och med skrivit till andra kvinnor också. Eftersom du såg mig som det värsta, Så tänker jag stå upp och skriva nått som inga mobbare har skrivit förut: ”Du? kommer alltid att vara min vän Polly, och jag önskar dig ett stort grattis :D! och lycka till!.

    Förlåt mig Polly :,(…..:)

  2. Om du har några som känner dig och talar skit om mig så ska du all vet att DE LJUGER!! Det är jävla maktspel som det handlar om, Den rikaste, snyggaste, starkaste, stereotyper m.m…. Alltså ”den starkaste överlever, de starkaste får de värdigaste kvinnorna och fördelar” och de svaga stukar under. Jag varnar dig för det. Rena djurriket alltså! vilket jag tror är fel! (Ärligt med högt vänligaste hälsning”)
    De riktiga mobbarna skiter verkligen i vem du är och att du lider bara så att de själva ha det bra” De GER INGET SKIT FÖR OSS BARA SÅ ATT DE SJÄLVA KAN ÄTA, SOVA, KNULLA GÅTT M.M…..

    Jag hoppas du har nytta av informationen. mvh Marcus 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image