Skrivkurs i sommarpresent

Jag prenumererar på nyhetsbrev från Ann Ljungberg som bland annat är skrivcoach och för ett tag sen fick man en sommarpresent, man fick välja en gratis skrivkurs via nätet! Jag valde Skriv en serie eftersom jag själv håller på med en och där har jag fått många bra tips. Det är en trevlig liten kurs som inspirerar till att skriva mer, en perfekt present för mig!

En grej från övningarna och tipsen som jag har använt mig av är att man antyder något i en av de tidigare böckerna, något som läsaren kanske inte lägger märke till så mycket men som man utvecklar i en senare bok.

Det andra tipset jag tyckte var bra handlade om upprepning. Jag har ofta undrat över hur man borde göra när man skriver böcker i en serie för att det inte ska bli tjatigt för de som redan har läst de tidigare böckerna. Det är meningen att man ska kunna läsa böckerna i vilken ordning som helst, men då måste det skrivas på ett sätt som även kan få nya läsare att inte bli förvirrade.

Tipset jag fick när man ska återge något som har hänt i en tidigare bok så att de nya läsarna förstår är att återge det, men med nya ord och kanske en annan scen från den händelsen. På det sättet blir de nya läsarna informerade och de gamla läsarna tycker inte att det är tjatigt och får istället reda på ”något nytt” om det som de egentligen redan visste om. Tack Ann Ljungberg för kursen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image