Mina symtom av hjärntrötthet

Jag har läst en del av hjärntrötthet, som man kan få efter bland annat svåra skallskador, hjärnoperationer och stroke och jag känner igen många av symptomen. När jag just hade kommit hem från sjukhuset kände jag mest av att jag var helt slut i kroppen och jag orkade knappt gå till affären. Det tog tid innan jag kom igång och det har jag fortfarande inte gjort ordentligt. En av de jobbigaste sakerna för mig varje dag är att ta på mig ytterkläder och skor, blir andfådd och får ont i ryggen.

En annan grej som har börjat komma mer och mer är huvudvärk. När jag kom hem hade jag inte ont, men nu får jag ont varje dag och oftast flera gånger per dag. Ibland sticker det bara till av smärta och försvinner, både när jag gjort något ansträngande eller utan anledning, men oftast får jag ont i huvudet efter att jag varit iväg och gjort något. Då lägger jag mig i sängen direkt eftersom jag är rädd att det ska förvärras om hjärnan inte får vila ut efter att jag har ansträngt mig.

Jag är ljud och ljuskänslig, stresskänslig och har börjat stressa upp mig för ingenting. Bara en så enkel sak som att ta fram betalkortet när kassörskan väntar kan ge mig panik och det känns som om jag har jättebråttom. Jag känner mig mycket mer lättirriterad än vanligt och jag har minnesproblem ibland så att jag till och med blir skrämd av det. Glömmer helt eller delvis bort ord och vad saker heter och ibland säger jag en sak fast jag vet att det heter något annat och sen kan jag bli helt tom i huvudet när jag försöker komma på vilket ord jag egentligen menade.

Nu senast var jag inne hos mamma för att prata om återbesöket i Linköping som är den sjunde februari och så fort jag kom in till mig igen skulle jag boka tågresa dit. Gjorde jag det då? Nej. Jag glömde!
Gjorde det inte förrän två dagar senare och när mamma frågade mig dagen efter jag skulle ha gjort det blev jag sådär tom i huvudet igen. Det kändes verkligen som om jag redan hade bokat biljetterna, men hur mycket jag än försökte kunde tänka så kunde jag inte komma ihåg att jag hade gjort det.

De här sakerna gör mig galen. Som det kanske märks har bloggen inte fått så mycket uppmärksamhet de här dagarna och de beror så klart på att jag måste tillbringa stora delar av dagarna åt att vila ut när jag har varit iväg.

// Polly 

Ett svar på ”Mina symtom av hjärntrötthet”

  1. Vad jobbigt. Hoppas det blir bättre. Brukar själv ofta få huvudvärk av vårsol. Tidvis hade jag när jag var yngre svårt att vara inomhus på stora ställen med mycket folk utan fönster mot yttervärlden som i t.ex. stora köpcentrum och tunnelbana. Men är säkert 20 år sen jag hade något sådant senast. Huvudvärk av vårsol har jag haft så länge jag kan minnas. Just hjärntrötthetssymptom har jag haft en gång i livet som jag skrivit om tidigare, men var helt återställd efter 3 månader. Tycker att det är dags att dom försvinner för gott även hos dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.


CAPTCHA Image
Reload Image