Jag ÄR ingen amatör

Det finns en recension på JP om vår föreställning ”Jul hos Juku” och den är lovande förutom att jag och de andra deltagarna i teatern blir kallade för amatörer. Det känns som ett hån när vi gjort teater så mycket, kört föreställningar varje vår och jul i flera år och lagt ner timtals med arbete varje vecka på repetitioner.
Vi sliter verkligen trots att teatern inte är mer än en sysselsättning för oss, vi sliter som om det vore ett heltidsjobb och jag betalar dessutom för att ta mig till teatern flera gånger i veckan. Varför kan vi då inte få äran att bli kallade för skådespelare?

Jag är ingen amatör. Hur kan jag vara det när jag har fått betalt för att medverka i film och teater ett antal gånger? Jag känner mig inte som en amatör så som jag jobbar för det, jag ser det som så att om man är med i en teaterföreställning eller medverkar i en film, så är man en skådespelare oavsett om man får betalt eller inte.

Jag. Är. En. Skådespelare.

// Polly

Jag och Regina, trötta efter en lång repetitionsdag. (Bild: Felippe Gomez)

4 svar på ”Jag ÄR ingen amatör”

  1. Bra jobbat! Men i deras värld kanske en ”icke amatör” är en som har skådespeleriet som heltidsjobb? Men om du slitit lika hårt som Regina kan du nog också räkna dig som ett proffs 😉

  2. Hejsan,
    Jag heter Tove Lindgren och jobbar med ett företag som hjälper bloggare att få betalt för att skriva valfria inlägg inom passande ämnen.
    Om du kan tänka dig att skriva ett inlägg mot betalning så får du gärna maila mig på tove.lindgren@pvmmedia.com så kan jag skicka mer information.
    (Även ni andra som driver bloggar är välkomna att kontakta oss).
    Mvh, Tove

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image