En dos av medmänsklighet

Just nu är tusentals människor i lidande, chock och sorg. Skadade personer i behov av sjukvård, personer som är trasiga inombords och som har förlorat sina anhöriga i Nepals fruktansvärda jordbävning. Personer som har sett andra dö. De var fattiga redan innan jordbävningen, men på en enda dag har läget förvärrats. Många av de som hade turen att ha ett hem, kan ha förlorat det, de har brist på mat, vatten, kläder och hygienprodukter. Och de behöver hjälp. Hjälp som de enkelt kan få av oss.
Vi går upp, äter vår frukost, kollar facebook och fyller huvudet med tankar på vad vi ska hitta på under dagen. Vi har inte överlevt fem dygn under husvrak med hjälp av ett paket smör, vi har bara vaknat i våra sängar, precis som vanligt.
Här är det ingen jordbävning att tala om, här fortsätter livet ungefär som det brukar för de flesta. Men det hindrar oss inte från att kunna känna en dos medmänsklighet. Även i Sverige finns det många som är fattiga, och att skänka pengar är inte något som alla har möjlighet till. Men ni som har möjligheten, gör det här.
Till er andra: Dela och sprid! Sprid det hemska ödet som Nepals invånare har utsatts för och gör din gärning för dagen.

Facebook kan du kolla senare.
// Polly

Ett svar på ”En dos av medmänsklighet”

  1. Länken funkar inte tyvärr. Planerar att donera lite till någon organisation. Landet har väldigt dålig infrastruktur och det bor ganska många i otillgängliga bergsbyar utan riktiga vägar vilket gör det svårt att få fram hjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


CAPTCHA Image
Reload Image